Καλώς ήρθατε στο νέο μας ηλεκτρονικό κατάστημα. Θα ενημερώνεται καθημερινά με επιλεγμένα και επώνυμα προϊόντα που υποστηρίζονται από εμάς σε γκάμα κατηγοριών όπως:  Θέρμανση -Θέρμανση Δαπέδου-Κλιματισμός-Φυσικό Αέριο-Ηλιακή Ενέργεια- Φωτοβολταϊκά-Ζεστό & Κρύο Νερό -Αυτονομίες-Υδραυλικά,
όπου μπορείτε να αγοράζετε άμεσα σε ανταγωνιστικές τιμές .
Κατηγορίες
Βρίσκεστε εδώ:   Αυτονομία - Συντήρηση    πίνακες αυτονομίας   Πίνακας οργάνων ελέγχου λέβητα
60,00€
Δόσεις:
select
x 30,00€ = 60,00€
Άμεσα διαθέσιμο

Πίνακας οργάνων ελέγχου λέβητα

Κωδικός: 0202000303
"Ηλεκτρικός πίνακας οργάνων λέβητα. Ο ηλεκτρικός πίνακας οργάνων λέβητα κεντρικής θέρμανσης χρησιμοποιείται σε κατοικίες με λέβητα πετρελαίου ή αερίου και ελέγχει τον καυστήρα – κυκλοφορητή. Τοποθετείται επάνω στον λέβητα και καλωδιώνεται με τα αντίστοιχα ηλεκτρικά μέρη του λέβητα. Ο πίνακας λειτουργεί με ρεύμα 230V/50Hz AC. Όλες οι συσκευές συνδέονται στον πίνακα και ελέγχονται και ρυθμίζονται από αυτόν ( καυστήρας, κυκλοφορητής ).

Ο πίνακας αποτελείται από:
Γενικός διακόπτης ON/OFF με ενδεικτική λυχνία.
Θερμοστάτης ασφαλείας στους 95οC.
Θερμόμετρο με εύρος από 0οC έως 120οC.
Ενδεικτική λυχνία λειτουργίας καυστήρα.
Θερμοστάτης λειτουργίας καυστήρα από 0οC έως 90οC.
Ενδεικτική λυχνία κυκλοφορητή.
Θερμοστάτης λειτουργίας κυκλοφορητή από 0οC έως 90οC.

Όλα τα όργανα του πίνακα είναι εμβαπτιζόμενα και τοποθετούνται στο κυάθιο που υπάρχει στο σώμα του λέβητα. Ο πίνακας ενεργοποιείται και απενεργοποιείται από τον γενικό διακόπτη ON/OFF. Όταν ο πίνακας είναι ενεργοποιημένος ανάβει η ενδεικτική λυχνία του διακόπτη. Όταν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε τον καυστήρα ρυθμίζουμε το κομβίο του θερμοστάτη του. Στο θερμόμετρο υπάρχει η ένδειξη της θερμοκρασίας του νερού του λέβητα. Ο θερμοστάτης του καυστήρα σταματάει την λειτουργία του όταν το νερό φθάσει στην θερμοκρασία που έχουμε ορίσει στο θερμοστάτη λειτουργίας π.χ 75οC. Ο θερμοστάτης του κυκλοφορητή ενεργοποιεί τον κυκλοφορητή όταν η θερμοκρασία του νερού του λέβητα υπερβεί την επιλεγμένη θερμοκρασία π.χ 35οC και ταυτόχρονα ανάβει η ενδεικτική λυχνία του. Ο θερμοστάτης ασφαλείας διακόπτει το ρεύμα σε όλες τις συσκευές όταν η θερμοκρασία του λέβητα υπερβεί τους 95οC. Για την επανεκκίνηση του λέβητα θα πρέπει να πέσει η θερμοκρασία του λέβητα και χειροκίνητα να ξεμπλοκάρουμε τον θερμοστάτη ασφαλείας ξεβιδώνοντας το καπάκι του. "

Ηλεκτρολογική συνδεσμολογία πίνακα