Καλώς ήρθατε στο νέο μας ηλεκτρονικό κατάστημα. Θα ενημερώνεται καθημερινά με επιλεγμένα και επώνυμα προϊόντα που υποστηρίζονται από εμάς σε γκάμα κατηγοριών όπως:  Θέρμανση -Θέρμανση Δαπέδου-Κλιματισμός-Φυσικό Αέριο-Ηλιακή Ενέργεια- Φωτοβολταϊκά-Ζεστό & Κρύο Νερό -Αυτονομίες-Υδραυλικά,
όπου μπορείτε να αγοράζετε άμεσα σε ανταγωνιστικές τιμές .
Κατηγορίες
Βρίσκεστε εδώ:   Αυτονομία - Συντήρηση    πίνακες αυτονομίας   Πίνακας ελέγχου λεβήτων pellet - βιομάζας RDH1
190,00€
Δόσεις:
select
Άμεσα διαθέσιμο

Πίνακας ελέγχου λεβήτων pellet - βιομάζας RDH1

Κωδικός: 0202000304
Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου pellets-βιομάζας με κοχλία.

Ο ηλεκτρικός πίνακας ελέγχου Βιομάζας κεντρικής θέρμανσης χρησιμοποιείται σε κατοικίες  με λέβητα στερεών καυσίμων και ελέγχει τον ηλεκτρομειωτήρα (κοχλία) και τον φυσητήρα του λέβητα για παροχή θέρμανσης. Τοποθετείται επάνω στον λέβητα και καλωδιώνεται με τα αντίστοιχα ηλεκτρικά μέρη του λέβητα.
Ο πίνακας λειτουργεί με ρεύμα 230V/50Hz AC. Όλες οι συσκευές συνδέονται στον πίνακα και ελέγχονται και ρυθμίζονται από αυτόν     ( κυκλοφορητής, φυσητήρας, ηλεκτρομειωτήρας ).

Ο πίνακας είναι κλεισμένος σε πλαστικό κουτί και μπορεί να στερεωθεί με καθορισμένο τρόπο σε κάθε τύπου κάλυμα λέβητα σε θέση που να μπορεί ο χρήστης να επεμβαίνει στο μενού και στις παραμέτρους της ψηφιακής συσκευής.
Ο χώρος που τοποθετείται η συσκευή πρέπει να μην βρέχεται ή να μην έχει υψηλό επίπεδο υγρασίας.
Τα εξωτερικά καλώδια σύνδεσης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και τα καλώδια των εντολών, δεν είναι απαραίτητο η διατομή τους να ξεπερνά το 1,5mm ( 3x1,5mm).
Τα καλώδια που συνδέουμε τα αισθητήρια της συσκευής δεν είναι απαραίτητο η διατομή τους να ξεπερνά τα 0,5mm ( 2x0,5mm).

Προσοχή : Τα καλώδια των αισθητηρίων δεν πρέπει να συνδυάζονται με τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και το μέγιστο μήκος αυτών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 50m.
Η τοποθέτηση και η σύνδεση του πίνακα πρέπει να γίνει από αδειούχο ηλεκτρολόγο ή τεχνίτη καυστήρων.
Ο πίνακας είναι κατασκευασμένος για εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος 230V AC  50Hz. Βεβαιωθείτε οτι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει διακοπεί και συνδέστε τον πίνακα.

    

Εισαγωγή στο μενού :
Πιέζοντας ταυτόχρονα για 2 δευτερόλεπτα τα κουμπιά 3 & 4 μπαίνουμε στο μενού.  Με τα κουμπιά 3 & 4 κάνουμε επιλογή στις εντολές και με τα κουμπιά 1 & 2 τις απαραίτητες ρυθμίσεις.
Στην αρχική οθόνη με τα κουμπιά 1 & 2 ρυθμίζουμε την ένταση του αέρα χωρίς να χρειάζεται να μπούμε στο μενού.
Στην αρχική οθόνη εμφανίζονται οι ενδείξεις χρόνου λειτουργίας και παύσης του κοχλία, θερμοκρασία νερού, θερμοκρασία καπναερίων, θερμοκρασία νερού που έχουμε επιλέξει για την θέρμανση των σωμάτων και ο τύπος καύσης.  
Για να βγούμε απο το μενού πατάμε πάλι τα κουμπιά 3 & 4 ταυτόχρονα για 2 δευτερόλεπτα ή ο πίνακας επιστρέφει αυτόματα στην αρχική οθόνη μετά απο 10 δευτερόλεπτα.

Πρόγραμμα με αυτόματη έναυση ( αντίσταση και φωτοκύτταρο) : Επιλογή pellet

Βήματα λειτουργίας.
1. Εντολή απο θερμοστάτη χώρου.
2. Ξεκινά η λειτουργία του αέρα με ρυθμιζόμενο χρόνο (παράμετρος 8)
και ένταση αέρα (παράμετρος 9).
3. Τροφοδοσία κοχλία για το 1ο γέμισμα με καύσιμο (παράμετρος 10).
4. Η αντίσταση ανάβει με ρυθμιζόμενο χρόνο (παράμετρος 14) και ταυτόχρονα ο αέρας λειτουργεί με ρυθμιζόμενο χρόνο εκκίνησης (παράμετρος 11), χρόνο παύσης (παράμετρος 12) και έντασης (παράμετρος 13).
5. Όσο χρόνο η διαδικασία με την αντίσταση και τον αέρα βρίσκεται σε εξέλιξη το φωτοκύτταρο προσπαθεί να ανιχνεύσει φλόγα σύμφωνα με την εντολή (παράμετρος 15).
Εάν επιτευχθεί αυτό μετρά τον χρόνο της εντολής διάρκειας (παράμετρος 16) και η διαδικασία προχωρά στο επόμενο στάδιο. Εαν η διαδικασία ανίχνευσης φλόγας στο χρόνο που έχουμε ορίσει (παράμετρος 14) δεν επιτευχθεί επαναλαμβάνεται η διαδικασία.
Εάν αποτύχει και η δεύτερη προσπάθεια η συσκευή σταματά τελείως με το σχετικό μήνυμα στην οθόνη ERROR1 για την επανεκκίνηση της διαδικασίας.
6. Αρχική καύση:
Τροφοδοσία κοχλία με ρυθμιζόμενο χρόνο (παράμετρος 18)
Παύση τροφοδοσίας κοχλία με ρυθμιζόμενο χρόνο (παράμετρος 19)
Ένταση αέρα με ρύθμιση (παράμετρος 20)
Συνολικός χρόνος διάρκειας αρχικής καύσης (παράμετρος 21)
7. Πλήρης καύση:
Τροφοδοσία κοχλία με ρυθμιζόμενο χρόνο (παράμετρος 3)
Παύση τροφοδοσίας κοχλία με ρυθμιζόμενο χρόνο (παράμετρος 4)
Ένταση αέρα με ρύθμιση (παράμετρος 5)
8. Μειωμένη καύση:
Ξεκινά η διαδικασία όταν η διαφορά της θερμοκρασίας νερού (παράμετρος 25) είναι μικρότερη της μέγιστης θερμοκρασίας νερού που έχουμε ορίσει (παράμετρος 6).
Τροφοδοσία κοχλία με ρυθμιζόμενο χρόνο (παράμετρος 22).
Παύση τροφοδοσίας κοχλία με ρυθμιζόμενο χρόνο (παράμετρος 23).  
Ενταση αέρα με ρύθμιση (παράμετρος 24)
9. Περιοδικός καθαρισμός θαλάμου καύσης ή αναμονή αέρα :
Ξεκινά η διαδικασία όταν δεν υπάρχει εντολή απο θερμοστάτη χώρου ή όταν η θερμοκρασία νερού είναι μεγαλύτερη απο τη μέγιστη (παράμετρος 6).  Χρόνος λειτουργίας αέρα με ρυθμιζόμενο χρόνο (παράμετρος 31).
Ένταση αέρα με ρύθμιση (παράμετρος 32).


Πρόγραμμα χωρίς αυτόματη έναυση : Επιλογή  βιομάζα

Βήματα λειτουργίας.
1. Εντολή απο θερμοστάτη χώρου.
2. Πλήρης καύση:
Τροφοδοσία κοχλία με ρυθμιζόμενο χρόνο (παράμετρος 3).
Παύση τροφοδοσίας κοχλία με ρυθμιζόμενο χρόνο (παράμετρος 4).
Ενταση αέρα με ρύθμιση (παράμετρος 5).
3. Μειωμένη καύση:
Ξεκινά η διαδικασία όταν η διαφορά της θερμοκρασίας νερού (παράμετρος 25) είναι μικρότερη της μέγιστης θερμοκρασίας νερού που έχουμε ορίσει (παράμετρος 6).  Τροφοδοσία κοχλία με ρυθμιζόμενο χρόνο (παράμετρος 22).
Παύση τροφοδοσίας κοχλία με ρυθμιζόμενο χρόνο (παράμετρος 23).
Ενταση αέρα με ρύθμιση (παράμετρος 24).
4. Συντήρηση φλόγας:
Ξεκινά η διαδικασία όταν η διαφορά της θερμοκρασίας νερού (παράμετρος 25) είναι μεγαλύτερη της μέγιστης θερμοκρασίας νερού που έχουμε ορίσει (παράμετρος 6) ή δεν υπάρχει εντολή απο θερμοστάτη χώρου.
Ρυθμιζόμενος χρόνος αέρα αναμονής συντήρησης φλόγας (παράμετρος 27). Τροφοδοσία κοχλία με ρυθμιζόμενο χρόνο (παράμετρος 28). Παύση τροφοδοσίας κοχλία με ρυθμιζόμενο χρόνο (παράμετρος 29).
Ένταση αέρα με ρύθμιση (παράμετρος 30).